O meni

 Sabina Gombač – Psihoterapevtka

cropped-DSC_6265.jpgSem univ. dipl. socialna pedagoginja, certificirana integrativna psihoterapevtka in brainspotting terapevtka.

Na pot raziskovanja duševnosti in vpliva le-te na naše delovanje me je vodilo osebno zanimanje za človeka in njegovo ravnanje v določenem družbenem kontekstu. Kot socialna pedagoginja sem pridobila celosten pogled na delovanje posameznika in se srečala s številnimi ranljivimi posamezniki, ki so potisnjeni na rob družbe. V zavedanju naše ranljivosti in želji ponuditi posamezniku kvalitetno pomoč v njegovi stiski, sem se odločila za študij integrativne psihoterapije, kjer sem se preko teoretičnega znanja in osebne izkušnje soočila z globinami naše duševnosti ter kako le-ta vpliva na naše življenje. Ob tem sem spoznala pomen psihoterapije, ki s pogledom vase omogoča večje zavedanje sebe, predelavo bolečih spominov in daje priložnost za oblikovanje novih poti v življenju.

Ob zaključku študija sem pridobila certifikat Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA) in Evropske zveze za integrativne psihoterapije (EAIP). Imam tudi evropsko diplomo iz psihoterapije pri Evropski zvezi za psihoterapijo (EAP). Sem članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo (SKZP) in Slovenskega društva za integrativno in transakcijsko analizo (SINTA).

Svoje znanje poglabljam na področju dela s travmo, celostnosti našega delovanja in sledim najnovejšim izsledkom v nevroznanosti.

Preko psihoterapevtskega dela sem začela zaznavati omejitve klasične pogovorne psihoterapije. V iskanju pristopa, ki usmerja pozornost na globljo predelavo bolečih spominov, sem leta 2012 spoznala brainspotting. Od tedaj se redno izobražujem na tem področju in sicer sem zaključila 1., 2., 3., stopnjo in Master Class Brainspottinga, Brainspotting transgeneracijske travme, Zdravljenje odvisnosti z Brainspottingom. Brainspotting vključujem v integrativni model psihoterapije s poudarkom na uglašenosti in prisotnosti  v terapevtskem procesu.

Trenutno sem v procesu izobraževanja za Brainspotting supervizorko pri Mariu Salvadorju ter učiteljico metode pri dr. Davidu Grandu v New Yorku.

Pri svojem delu spoštujem Kodeks etike in profesionalne drže, ki mi predstavlja pomembno vodilo pri psihoterapevtskem delu.

Kot psihoterapevtka imam dolgoletne izkušnje psihoterapevtskega dela s posamezniki in skupinami, kjer vnašam elemente celostnega, integrativnega pogleda na posameznika in njegovo bolečino.

Izobraževanje za starše in strokovne delavce je usmerjeno v pridobivanje dodatnih znanj o razvoju in delovanju posameznika ter večjemu zavedanju sebe v različnih življenjskih vlogah.

S pisanjem različnih člankov želim prispevati k večji ozaveščenosti splošne javnosti o pomenu skrbi za naše duševno zdravje.